Saturday, July 9, 2011

Budak Melayu iras 'Mat Salleh'

MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai wajah mirip anak 'Mat Salleh' merupakan cahaya mata kepada pasangan Melayu Mohd. Izmeet Iskandar, 30, dan isterinya, Siti Rubiah Abdullah, 21.
Sesiapa sahaja yang melihat telatah anak kecil itu pasti tidak percaya dia ialah anak pertama kepada pasangan tersebut yang kini menetap di Taman Melati, Gombak dekat sini.
Mohd. Izmeet yang bekerja sebagai kontraktor Telekom Malaysia Berhad (TM) berkata, sejak anaknya lahir pada tahun 2008, anaknya itu menjadi tumpuan ramai ke mana sahaja dia pergi dan orang yang melihatnya tidak percaya Puteri Sarah ialah anaknya.
Katanya, peristiwa yang paling tidak boleh dilupakan ialah ketika selamat dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor menyangka dia tersilap mengambil bayi orang lain hinggakan terpaksa membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA).
"Apabila ujian tersebut membuktikan Puteri Sarah ialah milik saya dan isteri, baru doktor tersebut akur," katanya ketika ditemui di sini semalam.
Selepas kejadian itu, menurut Mohd. Izmeet, doktor menyangka Puteri Sarah menghidap sejenis penyakit kulit atau genetik yang dikenali sebagai Albino, namun setelah menjalani satu ujian khas, sememangnya anak comel tersebut didapati normal.


sumber- KOSMO

7 comments:

Anonymous said...

Subhanallah..rezeki tuk diorang ni kan dpt anak comel banget :)

aimi adilah said...

dlu kite ade gak akk sdare cm ni... tp hidup dy xlme.. mse dy kecik kne demam panas.. tp dy mmg chantek cm puteri kt ats ni... :(

FIRDAUS HUSAIN said...

sue: comel2 dapat tumpuan ramai

aimi: tuhan lebih syang kan dia

Fatin Mraz said...

mak dia byk tgk muvie omputeh mase peknen agaknya..=]

Anniessya Fazly said...

Alahhhh korng ni...1pic je ke ada...x best la...sy ada banyak pic drng....anak ke-2 siti rubiah pun iras mat salleh gak..lelaki...

Anniessya Fazly said...

Comel

FIRDAUS HUSAIN said...

siti rubiah?