Saturday, July 9, 2011

Budak Melayu iras 'Mat Salleh'

MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai wajah mirip anak 'Mat Salleh' merupakan cahaya mata kepada pasangan Melayu Mohd. Izmeet Iskandar, 30, dan isterinya, Siti Rubiah Abdullah, 21.
Sesiapa sahaja yang melihat telatah anak kecil itu pasti tidak percaya dia ialah anak pertama kepada pasangan tersebut yang kini menetap di Taman Melati, Gombak dekat sini.
Mohd. Izmeet yang bekerja sebagai kontraktor Telekom Malaysia Berhad (TM) berkata, sejak anaknya lahir pada tahun 2008, anaknya itu menjadi tumpuan ramai ke mana sahaja dia pergi dan orang yang melihatnya tidak percaya Puteri Sarah ialah anaknya.
Katanya, peristiwa yang paling tidak boleh dilupakan ialah ketika selamat dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor menyangka dia tersilap mengambil bayi orang lain hinggakan terpaksa membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA).
"Apabila ujian tersebut membuktikan Puteri Sarah ialah milik saya dan isteri, baru doktor tersebut akur," katanya ketika ditemui di sini semalam.
Selepas kejadian itu, menurut Mohd. Izmeet, doktor menyangka Puteri Sarah menghidap sejenis penyakit kulit atau genetik yang dikenali sebagai Albino, namun setelah menjalani satu ujian khas, sememangnya anak comel tersebut didapati normal.


sumber- KOSMO

Sunday, June 26, 2011

KARYA SENI ILHAM .........t.a.h.i




-arca tahi-





-belon tahi ilham drp tahi anjing Paul McCartney-






-lukisan pop art tahi-





-bwah tapak kasut tu ialah tahi lembu







-arca bentuk tahi-



sk? :
seni itu subjektif

Thursday, June 16, 2011

EXTREME BODY MODIFICATIONS..!!

Dennis Avner: Catman

  • He has spent considerable resources to surgically modify his body to resemble that of a tiger.

Etienne Dumont: Living art

  •   tattoos from head to toe with the silicone implants on his head that give that extra special touch
  • plexiglas piercings on the nose and under the lower lip; 
  • a titanium ring on the left hand; rings of 70-mm (2.7 inches) of diameter on the earlobes. 
  • he has two horns on his head

Julia Gnuse: The Illustrated Lady

  • She has 95% of her body (including her face) covered in tattoos

Lucky Diamond Rich: World’s Most Tattooed Person

  • Lucky Rich has tattoos all over his body including the inside of his foreskin, mouth and ears

Paul Lawrence: The Enigma

  • extensive body modification including horn implants, ear reshaping, multiple body piercings and a full-body jigsaw-puzzle tattoo

Tom Leppard: The Leopard Man

  •  He has spent £5,500 to have his body covered in leopard-like spots.

Eric Sprague: The Lizardman

  • sharpened teeth, 
  • full-body tattoo of green scales, 
  • bifurcated tongue, 
  • subdermal implants and 
  • green-inked lips.

Katzen: Tiger Lady

  • extensive tattooing on all parts of her body 
  • and wears tiger whiskers attached via piercings on her face

Rico Rick Genest: Zombie Boy

  • has tattoo of a zombie across his entire body.

Horace Ridler: The Zebra Man

  • Tattooed from head to foot in black and white stripes, 

nota kaki :
tubuh kita bukan hak milik kekal..jaga lah kesempurnaan nya..

Saturday, June 11, 2011

FINAL PIALA FA 2011...KELANTAN ATAU TERENGGANU ?

 

                          


 Pasukan mana yang bakal menjuarai FINAL PIALA FA 2011 ?
Semuanya akan terjawab pada malam ini,
perlawanan akan berlangsung di Stadium Bukit Jalil pada pukul 8.45 malam.

Apakah pasukan Kelantan akan mejuarai Piala FA ini buat julung kali nya ?
Apakah pasukan Terengganu bakal menjulang trofi buat kali kedua selepas memenangi Piala FA 2000 ?

Mana-mana pasukan yang muncul juara bakal dikenang sebagai pasukan terakhir menjulang trofi yang mula diperkenal pada final edisi 2005 itu.
Ini kerana, satu trofi baharu akan diperkenalkan bermula pada Piala FA musim depan menggantikan trofi sedia ada itu yang hanya sempat digunakan untuk tujuh edisi final.

 SK?- sokongan padu untuk KELANTAN..GOMO KELATE GOMO..!!

Friday, June 10, 2011

BISON 1001 GUNA BAGI PUAK RED INDIAN AMERIKA

Hai...korang tau tak binatang ni?
ini la BISON atau American buffalo...
di Malaysia tak ada binatang ni..
akibat pemburuan yang tak terkawal pada awal tahun 1990-an dulu populasi bison hampir pupus..
kalau korang ada tengok filem cowboy atau red indian maybe boleh tengok binatang ini..
puak red indian amerika bergangtung makanan pada bison,
kerana mereka berburu dan tidak bercucuk tanam..
tapi ini cerita zaman dulu-dulu la,sekarang red indian amerika da moden..

Boleh dikatakan puak red indian menggunakan 100% sumber daripada bison untuk kegunaan mereka.
Termasuk lah sebagai sumber daging,bulu,tulang dan lain-lain..
Jom kita tengok apa kegunaan bison oleh puak red indian :

(Hide - Buckskin)
moccasin tops
cradles
winter robes
bedding
breechclouts
shirts
leggins
lance covers
belts
dresses
pipe bags
pouches
paint bags
pouches
dolls
coup flag covers
quivers
tipi covers
gun cases

(Hair)
headdresses
saddle pad filler
pillows
rope
ornaments
halters
medicine balls


(Tail)
medicine switch
fly brush
lodge exterior
decorations
whips
(Hoof & Feet)
glue
rattles
(Horns)
cups
fire carriers
powder horn
spoons
ladles
headdresses
signals
toys
  

(Meat)
(every part eaten)
pemmican (converted)
hump ribs-immediately
jerky (converted)



(Skin Of Hind Leg)
moccasins or boots


(Rawhide)
containers
clothing
headdress
food
medicine bags
shields
buckets
moccasin soles
rattles
drums
drumsticks
splints
cinches
ropes
belts
bullets pouches
saddles
horse masks
lance cases
armbands
quirts
bull boats
knife cases
stirrups
thongs
horse ornament








Friday, June 3, 2011

VIBRAM Five Fingers - kasut umpama kulit luar kaki..

Vibram Five Fingers, ini la nama kasut yang agak unik bagi aku..

mula-mula tengok tu ada rasa lucu jugak..hahaha

macam pakai stokin pun ada..huhu

tapi apa pun, pencipta kasut ni lagi bijak daripada aku..huhu

kira teknologi hebat la ni..  

apa yang aku tahu kasut ni sesuai untuk bersukan dan rekreasi..

korang berminat dengan kasut ni tak?

or ada yang sudah pakai kasut ni?

kongsi-kongsi la cerita dengan aku..best ke kasut ni?







Thursday, May 26, 2011

ASHRAF HAFIZ kepada ALEESHA FARHANA ? BOLEH KER ?


KUALA TERENGGANU: Hasrat seorang pemuda, Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 25, untuk menukar jantina dan nama kepada Aleesha Farhana Abd Aziz tertangguh lagi apabila Mahkamah Tinggi di sini, semalam, menetapkan 18 Julai depan untuk mendengar keputusan permohonan berkenaan.

Hakim Datuk Mohd Yazid Mustafa menetapkan tarikh itu bagi membolehkannya meneliti hujah dikemukakan peguam Horley Isaacs yang mewakili Mohd Ashraf Hafiz selaku pempetisyen, selain Peguam Kanan Persekutuan, Adhha Abu Bakar bagi pihak Jabatan Pendaftaran Negara selaku responden. 

Mohd Ashraf Hafiz, lulusan diploma dalam bidang perubatan dari sebuah institusi pengajian tinggi yang mengenakan pakaian wanita lengkap dengan berbaju kurung berwarna kuning air, bertudung merah jambu dan berkasut tumit tinggi menarik perhatian awam yang menyedari kehadirannya di mahkamah, semalam. 

Dia yang menjalani pembedahan menukar jantina di Thailand antara 2008 hingga 2009 kerana mendakwa lebih cenderung kepada perwatakan wanita memfailkan petisyen memohon mahkamah membenarkannya menukar nama Mohd Ashraf Hafiz kepada Aleesha Farhana pada November tahun lalu bagi memudahkannya menguruskan kehidupan seharian selain mahu memasuki universiti untuk melanjutkan pengajian dalam bidang sama. 

Horley dalam hujahnya pada prosiding akhir di mahkamah semalam berkata, anak guamnya disahkan pakar perubatan Pusat Perubatan Pantai dan Hospital Putrajaya layak untuk menjalani pembedahan menukar jantina dan melakukan rawatan hormon serta psikologi sebelum membuat pembedahan di negara jiran.





SK? - macam-macam perkara berlaku dunia akhir zaman ni... :0

Saturday, May 21, 2011

MELAMAR DALAM PANGGUNG WAYANG



Melamar kekasih dengan filem sendiri


MATT STILL melutut di depan Ginny Jioner untuk melamarnya di dalam sebuah pawagam di Atlanta baru-baru ini.


ATLANTA - Seorang lelaki, Matt Still dari sini melamar kekasihnya di dalam panggung wayang yang menayangkan filem yang dibuatnya sendiri, lapor sebuah akhbar semalam. 

Kekasih Still, Ginny Joiner pada awalnya dikatakan ingin menonton filem Hangover 2 di sebuah pawagam.
Dia tidak tahu bahawa reaksinya terhadap lamaran akan dirakam secara rahsia, selain ahli keluarga dan rakan-rakan mereka berada dalam panggung yang sama.
Dalam filem itu, Still berbual dengan bapa Ginny bagi memberitahu dia mahu berkahwin dengan anaknya itu.
Ginny berasa terkejut apabila melihat adegan tersebut.

Still kemudian melutut di hadapan Ginny sebelum menyarungkan cincin di jarinya.
Semua yang ada di dalam pawagam itu bersorak dan menangis kegembiraan.
Rakaman itu yang bertajuk Greatest Marriage Proposal EVER!!! yang dimuat naik ke laman perkongsian video YouTube berjaya menarik setengah juta tontonan dalam tempoh hanya dua hari. –





Thursday, May 19, 2011

HAYUN GUNA MATA..

 


Ini bukan SILAP MATA atau MAGIC..

Ini adalah persembahan daripada guru Kung Fu, Feng  yg berasal dari Louyang,China.
memulakan persembahan setelah sedekad mempelajari teknik mengawal kesakitan,
yang mana salah satu latihan kung fu .

Feng gemar menghayunkan baldi berisi air dengan di cangkuk pada mata nya...

''Saya akan memusatkan kawalan 'chi' menjadi sebahagian dalam tubuh saya,melupakan 
kesakitan dan tiada luka.''-Feng

''Orang ramai melihatnya seperti silap mata,tetapi ia adalah latihan dan dedikasi yang memakan masa bertahun-tahun''-Feng


SK? - Minat Kung Fu Bruce Lee..


GADUH SUAMI ISTERI SEBAB GULAI DAN SINGGANG ?

video


Tuesday, May 17, 2011

KEGUNAAN KOTAK ROKOK.


 Apa kegunaan kotak rokok ?
para perokok di luar saya,da habis rokok tu jangan di buang kotak rokok..
ada guna nya kotak rokok nih..

anda boleh menampal luka pembedahan dengan kotak rokok nih..
haha..jangan buat pulak macam tu..hehe


SK? sebenarnya nak bercerita tentang seorang warga China ni,
Rao Jiacang..
akibat kesempitan hidup dan tiada wang untuk pembedahan,
dia menampal luka pada bahagian jantung dengan menggunakan
kotak rokok..
sungguh pun begitu dia masih boleh hidup sejak 10 tahun dia
menggunakan cara ini..

Namun sekarang, dia sangat terdesak untuk mencari penderma
untuk rawatan dan pembedahan yang lebih sempurna..





 
ukuran lubang 7.3 inch

sumber dan lebih info SINI

Sunday, May 15, 2011

PROPAGANDA IKLAN ROKOK























































Ini semua adalah iklan rokok dari negara Amerika sebelum tahun 90-an..
iklan rokok dulu banyak berunsurkan ghairah,macho,kehebatan dan macam-macam la..
sekarang mana ada lagi iklan rokok yg macam nih...





Saturday, May 14, 2011

Kelantan ratah Gergasi Merah



PENYERANG Kelantan, Khalid Jamlus (kiri) diasak dua pemain Selangor, Mohd Buyamin Omar (tengah)) dan Yosri Derma Raju pada aksi separuh akhir pertama Piala FA di Stadium Shah Alam malam tadi.


KELANTAN boleh dikatakan sudah hampir pasti layak ke final Piala FA setelah membelasah teruk Selangor 5-1 pada separuh akhir pertama di Stadium Shah Alam malam tadi.
Dua jaringan Ramzul Zahini Adenan serta satu gol menerusi kapten, Badhri Radzi, Nurul Azwan Roya dan Norshahrul Idlan Talaha memastikan bekalan selesa Kelantan untuk separuh akhir kedua di Kota Bharu, Isnin ini.
Di hadapan 10,000 penyokong Selangor dan 20,000 penyokong Kelantan, pasukan pelawat tidak perlu menunggu lama untuk gol pertama pada minit ke-10 apabila Ramzul menolak masuk bola muntah selepas dua percubaan awal Nurul Azwan dan Norshahrul gagal ditangkap kemas penjaga gol Selangor, Saiful Amar Sudar.
Kelantan terus garang apabila berjaya menambah gol kedua juga menerusi Ramzul yang pantas menyambut hantaran Norshahrul hasil sepakan percuma Badhri pada minit ke-40.
Tiga minit kemudian, Kelantan mendapat gol ketiga menerusi Ba- dhri yang mudah menolak masuk bola hantaran Nurul Azwan dari sebelah kiri.
Pada babak kedua, Kelantan memasukkan Khalid Jamlus bagi menggantikan Ramzul yang cedera pada minit ke-54 dan seminit kemudian, Selangor melakukan dua pertukaran serentak memasukkan Rudie Ramli dan Fitri Shazwan Raduwan menggantikan Fadzli Saari dan Hardi Jaafar.
Namun kegarangan Kelantan sukar dibendung apabila mereka berjaya menambah gol keempat menerusi penyudah Nurul Azwan hasil serangan balas pada minit ke-67.
Gol kelima pula menyusul pada minit ke-71 selepas Norshahrul tenang menyudahkan lorongan Khalid.
Jurulatih Selangor, K. Devan akhirnya mengeluarkan Saiful Amar dan memasukkan penjaga gol simpanan, Iqbal Suhaimi pada minit ke-74 bagi mengelakkan gawang mereka terus dibolosi.
Rekod cemerlang penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat yang gawangnya tidak dibolosi sepanjang lima perlawanan berturut-turut musnah apabila Amri Yahyah meledak gol tunggal Selangor pada minit ke-90.
Dalam satu lagi aksi separuh akhir pertama, Terengganu menewaskan Pahang 3-2 di Kuantan.

SUMBER KOSMO..